Benzinebar

De Benzinebar is gevestigd het in 1731 gebouwde voormalig Pakhuis Amsterdam aan de Hoekstraat 44 in Groningen. 

Hooks MC voor clubhuis de BenzinebarHet Rijksmonument wordt in 1980 - met het naastgelegen Pakhuis Hamburg - gekocht door Gerard Gosen en twee vrienden. Nadat de vrienden afhaken tijdens de jarenlange verbouwing van de panden, wordt deze voltooid samen met Paul de Boer (die eerst in Pakhuis Hamburg zit met MC Hooks clubhuis de Benzinebar) en hulp van vrijwilligers en vaklui. In Pakhuis Hamburg komt midden jaren 80 de Tango-salon Ocho de Mayo en de Benzinebar verhuist naar Pakhuis Amsterdam.

De Benzinebar is voor niet-leden alleen open op zaterdagnacht. Op vrijdagavond verhuurt Paul de ruimte voor feestjes en bandoptredens.

Het motorclubhuis ontwikkelt zich tot een steeds populairder nacht-hangout. Op een gegeven moment gaat de tent bijna aan het publiekssucces ten onder. Van 2010 tot september 2014 geeft hij, nadat hardrockcafé De Ster in de Peperstraat sluit, Ster-personeel en -klanten de gelegenheid in de Benzinebar hun muziekvoorkeuren uit te leven. Ook fungeert de Benzinebar als podium in het kader van festivals Groningsch Peil en FreeSonic. Tijdens Eurosonic 2015 organiseert de Benzinebar zijn eigen off-ESNS festival onder de titel B.B.Sonic.

Exerne links:

benzinebar.nl
Facebook pagina