Peter Walrecht

Zelden in de Groninger popgeschiedenis zie je personen die door de jaren heen in zoveel belangrijke bands hebben gespeeld als de drummer Peter Walrecht.

Hij begint (zover bekend) zijn muzikale loopbaan rond 1964 op veertienjarige leeftijd als invaldrummer bij Dicky and the Jokers. In 1966 speelt hij bij de legendarische Groningse band The Jaguars om vervolgens in de jaren zestig nog te spelen in: Gerry and the Mads, Sofistication, Impius Sect, Big Deal en Spring. In 1970 wordt de bandnaam Spring veranderd in ZOO, waar Walrecht ook deel van uit maakt. Daarna speelt hij onder meer met Harley Jay (Harry Rijnbergen van The Ro-d-Ys) en met Herman Brood en zijn Wild Romance.

Walrecht wordt een van de bekendste drummers in het Groninger Springtij, want naast met Brood volglt hij ook Wessel Babtist nog eens op in het succesvolle White Honey. Vanaf 1980 zien we Walrecht nog terug bij grotere bands als AA & the Doctors en New Adventures (waar hij in 1982 Henk Torpedo opvolgt). In 1985 speelt hij in Dutch Concert, rond 1986 in Tuney Tunes en aan het begin van de jaren negentig in Lightning en de supergroep Blues United.

Walrecht blijft volop spelen in allerlei formaties. Zo speelt hij tijdens de Poparchief Groningen-manifestatie Van Dommering tot Dekker mee met Second Skin.

http://www.archiefleeuwardercourant.nl/vw/article.do?id=NVHN-19941108-AE0015011