Nanne Tepper

Nanne Tepper, behalve schrijver ook muzikant, groeit op in Veendam waar hij zijn middelbare schooltijd doorbrengt. Op zijn dertiende begint hij gitaar te spelen en vormt in 1980 samen met Niek Roovers een duo The Rockin' Teenage Combo. Het duo gaat zeer experimenteel te werk op zeer uiteenlopend instrumentarium en onderzoekt zelfs de mogelijkheden van een levende kat. De band wordt groter en regelmatig aangevuld met sessiemuzikanten. Als de muzikale wegen uiteen gaan lopen verlaat Nanne in 1983 de band waarin hij als de Teptapper bekend staat. 

Hij gaat verder met The Imaginary Diseases; de naam verwijst naar een instrumentaal nummer van Frank Zappa. Ze maken een demo en schoppen het tot 1 optreden in Simplon in 1987.

Hij slaagt er in om een demo met materiaal uit 1987 onder de aandacht te brengen van Larry Hardy van het label In The Red.

Vanaf 1988 gaat de band, zonder twee leden van het eerste uur, verder als The Diseases , maar van een plaat zoals Nanne had gehoopt komt het niet.

Ondertussen maakt Nanne naam als schrijver van De eeuwige jachtvelden waarvoor hij in 1996 de Anton Wachterprijs ontvangt en De vaders van de gedachte dat in 2000 genomineerd wordt voor de Libris Literatuurprijs. Pieter Steinz, indertijd boekenredacteur van NRC Handelsblad is onder de indruk van zijn werk en haalt hem als recensent naar de krant. Bij zijn overlijden zegt hij "Zoals hij over muziek schreef, dat was absoluut bijzonder. Een schrijver die een grote voorliefde had voor keiharde rappers en rare bandjes uit de jaren tachtig. Hij had een heel eclectische smaak". 
Later volgen recenties en columns in Muziekkrant OOR (Gerard Walhof van de VPRO noemt Tepper in die hoedanigheid "vlijmscherp en volstrekt onafhankelijk"), AD, het voetbalblad Johan, Het Parool, de site van VPRO's 3 voor 12 en PrimeTime Magazine van muziekzaak Elpee in Groningen.

Nanne richt het platenlabel No Fuckin' Chance Records op waarop hij LP's van The Catholic Boys, The Evolutions en Killer Kiss uitbrengt.

Nanne Tepper wordt steeds vaker en heviger geplaagd door depressies. " Gedonder in het hoofd " zegt hij eens op de VPRO radio en " muziek hield me op de been toen ik jong was". Op 10 november 2012 maakt hij een eind aan zijn leven.
bron:
http://www.grunnenrocks.nl/label/n/nofuckinchancerecords.htm
Vrij Nederland 1 juni 2013 p 24.