Meindert Joostens

Meindert Joostens kreeg zijn eerste drumstel uit een erfenis en in 1972 speelde hij in zijn eerste band, CARPEDIEM. De band maakte zijn debuut in de jeugdsoos van Slochteren, op het repertoire stonden krakers van de Beatles, de Stones en Creedence Clearwater Revival. De datum van het tweede optreden vernamen de leden uit de krant: na een mistig communicatieproces had de organisatie de advertentie alvast maar geplaatst (gelukkig was iedereen in de gelegenheid om mee te spelen). CARPEDIEM bleef tot ongeveer 1978 bestaan, de band speelde inmiddels punk, al waren van de oorspronkelijke leden op het laatst alleen Meindert en de bassist nog over.

In 1978 trad Meindert als zanger toe tot THE SLISH, een band die opereerde rond Assen, maar toen de drummer opstapte nam Meindert zijn stokken weer ter hand. De muziek werd sterk beïnvloed door acts als Joe Jackson en The Specials. Nadat THE SLISH er rond 1981 mee ophield, besloot Meindert om voorlopig niet meer in een band te spelen en startte hij een korte solocarrière als zanger van eigen liedjes. Hij deed mee aan verschillende talentenjachten, maar ondanks een paar gewonnen aanmoedigingsprijzen had hij het al weer snel gezien.

Gelukkig meldde zich in 1985 THIS SIDE UP, jongens uit de omgeving van Hoogezand die leuke eigen (rock-)muziek maakten, maar helaas zonder drummer zaten. Meindert had weliswaar zijn drumstel toen al lang verkocht, maar dat werd snel geregeld en zo begon het bandleven opnieuw. Dit keer was er bovendien een hele leuke zangeres, door Meindert zelf in de band gehaald (ze zijn nog steeds bij elkaar en vormen een sterk duo). THIS SIDE UP ging door tot 1990, de muziek was inmiddels geëvolueerd in de richting van de synthi-pop (jaren '80 immers).

Van 1990 tot 1993 speelde Meindert nog in het Groningse WHO'S NEXT, een countryrock-band waarmee hij voor het eerst de studio in ging en ook een paar radio-optredens beleefde. Na deze band bleef het een tijd rustig, tot zich eind 1995 de band aandiende die DE MISSIE zou worden. Meindert, die vrijwel alle teksten schrijft, is de laatste tijd naast DE MISSIE ook weer actief als singer/songwriter, dus toen zanger Hilbrand Bronsema begin 2001 uit DE MISSIE stapte lag het voor de hand dat Meindert het drumstel voor de microfoon zou verruilen. Zo heeft DE MISSIE weer een zanger, maar moest er voor Meindert de drummer een opvolger gezocht worden. Deze werd gelukkig gevonden in de persoon van Wietze, die later werd opgevolgd door Boudewijn.

Sinds 2009 is Meindert aktief als frontman op zang en bluesharp bij "Up in Smoke".

En tot zijn overlijden op 9 november 2017 is hij zanger  bij 'Cocker Power'.