Kim Janssen

De Groningse singer-songwriter Kim Janssen begint zijn muzikale carrière op jonge leeftijd. Als kind verhuist hij met zijn ouders naar verscheidene steden in Azië. Hierdoor laat hij telkens vrienden achter en moet hij veel tijd alleen doorbrengen. Janssen gaat gitaarspelen, schrijft liedjes en neemt deze op als hij terugkeert naar Nederland. De singer-songwriter speelt akoestische folk/indie muziek en haalt zijn inspiratie uit zijn herinneringen aan vroeger. 

Amerika 

Wanneer manager Lance Labreche uit New York interesse toont in de muziek van Janssen vertrekt hij naar Amerika. In een oud verlaten treinstation in Massachusetts, waarin producer Robby Baier een studio heeft gebouwd, maakt Janssen muziek met een aantal vrienden. 

Releases 

De zanger tekent bij platenlabel Volkoren en in 2008 verschijnt de ep Volkoren V, opgenomen in de woonkamer van de ouders van vrienden van Janssen. Op 16 oktober van dat jaar wordt de cd gepresenteerd tijdens het Volkoren Festijn in Het Paard van Troje te Den Haag. Op de ep staan 5 covers van bands die tevens bij het platenlabel zitten, te weten: At the close of every day, Ponoka, Brown Feather Sparrow, Anderson en ME (Minco Eggersman solo). In 2009 komt het debuutalbum van Janssen The truth is, I am always responsible uit. Hij werkt hiervoor samen met onder meer Marla Hansen. De cd wordt uitgebracht in de gehele Benelux en op iTunes in zowel Amerika als Nederland is zijn muziek te beluisteren. 

Positieve kritieken 

Het debuutalbum wordt goed ontvangen door de critici van onder meer Oor, Trouw, Kindamuzik, Musicfrom en Nu.nl. Bovendien bereikt het de top vijf van 3voor12’s Luisterpaal. Janssen krijgt veel optredens door heel Nederland. Zo staat hij op Noorderslag 2009, neemt hij deel aan Ham Radio Communications huiskamerconcerten en geeft hij een optreden voor de 3voor12 sessie Into the great wide open 2009 op Vlieland. Daarnaast treedt hij op in België en Duitsland. Hij wordt tijdens zijn concerten regelmatig begeleid door The Major Cities Band. Kim Janssen maakt ook deel uit van de Groninger band The Black Atlantic.

Myspace: http://www.myspace.com/kimjanssen
3voor12: http://3voor12.vpro.nl/speler/ondemand/41771555#ondemand.41771692