Kees Post

Pianist / componist/ arrangeur Kees Post voltooit de klassieke opleiding aan het Groninger conservatorium en speelt jazz en pop in vele combinaties. Als belangrijkste invloeden noemt hij Bach, Mozart, John Lee Hooker, Charlie Parker en Thelonious Monk, John Coltrane en Miles Davis, Ligeti, Strawinsky, Bob Dylan en Steely Dan. Kees is een rasimprovisator die alle invloeden combineert.

De muzikale loopbaan van Kees Post begint in Groningen, waar hij in de jaren tachtig /negentig zeer actief is met onder meer Look At The Sky, Oximodo, Chief Inspectors of Noise, Baritone Madness, Human Electrics, Musto Dadar, pianoduo Krazy Keys en het Jenne Meinema Quartet. Kees Post ontvangt in 1987 de Henri de Wolf Jazzprijs.

Post vertrekt naar het westen en belandt vervolgens voor twee jaar in Ghana, als producer van reggea bands. Hij leert daar van een meesterdrummer de geheimen der polyritmiek. In zijn huidige woonplaats Amsterdam arrangeert Kees een plaat van de wereldberoemde oude jiddische zanger Leo Fuld, speelt hij met Post Jazz Company, Kees Posttrio en Undogmatics en is hij actief als free-lance componist / arrangeur. Kees Post is docent aan het Muzikaal Educatie Centrum MEC .

Web links:

Website: postjazzcompany.com
Nieuwsblad van het Noorden 05-06-1987: De Wolf Jazzprijs voor Kees Post
Nieuwsblad van het Noorden 31-03-1988: Fragmenten uit een onbekende top 100
April 1988 - De Vrije Hand gaat van start