Jur Eckhardt

Jur Eckhardt, speelt vanaf 1967 in The Survivors tot de groep uiteenvalt. We zien hem in 1968 in Historic Soul, een rhythm & blues groep die zich vanaf 1969 Blueshouse Fusion noemt en dan blues speelt. Samen met drummer en bandgenoot Gerhard Jeltes is hij in dat jaar ook actief bij de uitvoering van de musical Abraham, die wordt opgevoerd ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van de Dalton HBS in Helpman.

Van 1970 tot 1973 is hij de toetsenist van Ash-Tray. Van 1974 tot 1976 zingt en speelt hij in Dandy. Als de band in 1976 uiteenvalt, gaat hij met Fries Wolma als het duo Reno & Frisby verder. Samen met Eddy Harms treedt hij op als producent van de Antilliaanse zanger Jules Engelhart.

Vervolgens wordt hij full-prof als hij gevraagd wordt voor Orkest Arie Ribbens. Voor Ribbens schrijft hij de teksten van diens grote hits Brabantse nachten zijn lang en Polonaise Hollandaise. Nadeel van dit enorme succes is wel, dat Ribbens op de solotoer gaat en in 1981 zijn goedlopend orkest opheft. Met Jenne Meinema speelt Jur daarna in opvolger The North Star Showband en vanaf 1985 met Addy Scheele in Orkest Bob Kelly.

Intussen krijgt Jur het steeds drukker met zijn studiowerk. Om dit beide te doen valt niet meer op te brengen. In 1992 stopt hij met het orkestwerk om zich enkel nog op produceren toe te leggen. 

Nieuwsblad van het Noorden: Interview 1996