Jan Klemens

Begin jaren 80 begint Jan Klemens in de punk band "De Platjes" waar hij gitaar speelt (op 1 snaar) en zingt. Monique Duran komt wat later bij deze band. Zij zingt, en in volgende bands waar Jan en Monique samen spelen, speelt zij naast zang ook vaak gitaar. Dit mond uit in de band Metropolis, waarin Jan elektrische bas speelt, nog sterk door punk beinvloed, maar al met tekenen van heavy metal. Vanaf dat moment blijft voor Jan de combinatie: bas spelen en zingen.

Na Metropolis volgt de groep "Grendel", een band met Monique als zangeres en met verschillende invloeden van heavy metal,punk maar ook folk. De band begint hun optredens met a-capella het nummer "Gaudette" van Steeleye Span. Na Grendel komt de folkrock formatie "Het monster van Loch Ness". Monique is al een tijdje roadie bij de heavy metal formatie "Vortex" uit Groningen. Als deze band een bassist zoekt valt de keus op Jan.
Onder tussen komt hij Siep Wip tegen die ook een grote voorliefde heeft voor verfijnde humor en begint de eerste editie van "De Yoghurts", een duo dat werkelijk van alles door elkaar speelt, van folk tot duitse nachtclub muziek, van country tot jazz.

In deze periode ontdekt Jan de skiffle muziek. Tijdens het het hard afdraaien van skifflemuziek met de ramen open, bij Jan thuis, wordt er aangebeld door Ab Slighter, later uitbater van het muziekcafe "De Amer", te Amen. Ab bast in de "The double b skiffle group", maar moet dat om gezondheidsredenen opgeven. Hij vraagt of Jan zin heeft om zijn plaats op te vullen. Ab heeft nog wel een contrabas staan. Zo gezegt , zo gedaan.

Intussen stopt Jan met de heavy metalen en neemt Monique de plaats in van Siep in "De Yoghurts". Voor de Yoghurts wordt dit de meest bekende vorm. Ook werd Jan gevraagt voor een theaterproductie van het universiteitstheater te Groningen en doet hij twee voorstellingen mee.
De band "Pieterburenoverlast" komt met een plan om heavy folk te gaan maken en de band "Henk Jan en de Vliegenvangers" is geboren. Binnen deze band komen Monique en Jan de violist Merlijn van Weerd tegen. Het klikt meteen en Merlijn komt ook in De Yoghurts spelen. Na een aantal jaren verhuisd Merlijn voor zijn werk naar de verschillende buitenlanden.

Op zoek naar een nieuwe derde persoon komen Monique en Jan (weer via Henk Jan en de Vliegenvangers) de accordeonist Wouter Veeman tegen. In deze formatie wordt enkele jaren gespeeld.

Jan en Wouter wilde door met de muziek en na wisselingen qua formatie rolt de huidige Geen Gehoor.nl uit de bus.

Jan is naast deze muziek actief in verschillende projecten rondom de zorg waar muziek en hulpverlening elkaar in ontmoeten.  Voor de Verslavingszorg Noord Nederland en van Boeijen is Jan regelmatig actief.

Daarnaast doet Jan mee aan het theatergroep project "Meun, mens erger u niet" waar hij de muzikale leiding in handen heeft.

Bronnen:
http://www.theatergroepmeun.nl