Harm Wierda

Zanger, orgelspeler, toetsenist en componist Harm Wierda (1973, Friesland) speelt solo en in verscheidene bands. Hij is tevens organist bij de Mormonengemeenschap in Groningen.

Solo
Harm groeit op op een melkveehouderij in Friesland en volgt zijn eerste muzieklessen als hij elf jaar oud is. Veel muziekstromingen beïnvloeden hem, van gospel tot psychedelische muziek en van jazz tot progressieve rock en folk. In 2007 verschijnt het eerste soloalbum 777 van Harm Wierda bij Wham Wham Records. Het is een instrumentaal album, waarop hij alle instrumenten zelf inspeelt. In café De Drie Uiltjes te Groningen presenteert hij in februari 2007 de cd. Op 24 juni 2011 opent hij voor The Pioneers of Love in Asteriks, Leeuwarden.

Gastoptredens
Naast solo-optredens verzorgt Harm veel gastoptredens, onder meer bij The Monroes in café Images (augustus 2011). Hij is verder te horen op Pluimgewichten van Flux (2010), en het album Undecided Storm van Klaske Oenema, dat op 8 december 2011 in Vera gepresenteerd wordt. De hoes van het nummer Undecided Storm is een bijdrage van Klaske Oenema en Harm Wierda aan de expositie DiscCoverArt van het Grafisch Museum.

Bands
De allereerste band waar Harm Wierda in speelt is The Nubians. Hij is dan zestien jaar oud. Talloze bands zullen volgen. Een greep uit de vele andere muziekgroepen waar hij, al dan niet vast, deel van uitmaakt(e): Magnolia Magnitude, The Electric Egg, Friction, Spirits Gone, Planet Orange, Exota Springs, Sexton Creeps, Special Brew, Desert Sons, Wierda Trio, en Harm's Fork.