Guus Willemse

Guus Willemse is zanger en bassist bij o.a. Solution ( vanaf 1971). Eerder speelt hij in de band van Rob Hoeke.

Hij is afkomstig uit een muzikale familie en speelt al gitaar op zijn vijfde. De eerste artiesten waar hij naar luistert zijn Mary Ford en Les Paul.

Guus over de eerste ontmoeting met Solution's nieuwe platenbaas Elton John (Elton John contracteert Solution in 1975 voor zijn eigen platenlabel Rocket Recods. Op advies van zijn producer Gus Dudgeon red.). "De man was destijds de 'hottest artist of the world'. We zaten recht voor het podium op één van de eerste rijen.....terwijl onder het gehele podium ook geluidsinstallatie was opgesteld....loeihard maar geweldig! 

De ontmoeting na de show backstage was ook gedenkwaardig. Samen met een paar andere mensen zouden we (voor de eerste keer!) aan hem worden voorgesteld. Op een rij met die anderen (als ware het de koningin die aan wat lieden audiëntie verleende) kwam hij uiteindelijk ook bij mij en vroeg wat ik van de show vond. Ik denk door de zenuwen schijn ik iets geantwoord te hebben als 'too loud'.....
Ik weet het echt niet meer, maar een kleine stilte scheen gevallen te zijn: dat zeg je toch niet tegen ELTON JOHN!
Omdat we weliswaar niet rechtstreeks maar tóch dichtbij verkeerden, hoorden we later dat hij het wel leuk vond dat, misschien onbedoeld, enige vorm van kritiek te horen was. Nog tijden lang, zo hoorden we, was de opmerking 'TOO LOUD' een gevleugelde opmerking in zijn kringen".

In 1979 heeft hij onder de naam Gus Williams een zomerhit met het nummer 'Canyon to Canyon'.  

Na zijn Solution periode richt hij samen met Bert Ruiter de B.V. Pop op, een belangenorganisatie voor popmuzikanten.

In een radio interview in 2012 vertelt Willemse inmiddels gepensioneerd te zijn maar nog heel veel aan muziek te doen. Zo zit hij in een Roy Orbison tribute band, en speelt als fervent bluegrass liefhebber veel mandoline.