Gerry Wolthof

Gerry Wolthof begint met muziek maken op 15 jarige leeftijd, en start in 1979 met wat vrienden een eigen band (Aura.), Wat veel mensen al meteen opviel was de grote gelijkenis qua zang en uiterlijk met Neil Young. Nog steeds één van zijn grote idolen. Nadat de band in 1981 uit elkaar valt start hij met wat andere muziek vrienden een nieuwe band genaamd Gerry & Friends.

Het is 1984 als een kennis hem inschrijft als Neil Young bij de Sound Mix Show van Hennie Huisman waarin hij in 1985 uiteindelijk als 3e eindigt. Evert Erents verlaat eind 1985 Three of us en Jan Kielman en Gerry gaan als duo verder. Naar aanleiding van de Soundmixshow zijn er veel optredens in het hele land

In 1986 ontdekt Gerry de melodieuze rock en wordt er een band (Face to Face) geformeerd met o.a. Bé Brakke en Dick Pomp. Eind 1989 is er naast Face to Face ook weer een trio,”Going West” met Evert Erents en Jan Kielman In 1994 speelt Gerry met Nightride tijdens Page pop. Hierna begint de formatie Still Going West ‘’met Rieka Wolthof, Jan Kielman en Remko Wind’’ enige vorm te krijgen Gerry gaat met SGW in de studio voor de opnames van de eerste CD 727 in Leeuwarden.

Hij blijft ook solo optredens verzorgen. Bert Stadman wordt als drummer en Ko Snijder als gitarist toegevoegd aan de band, begin 1997.

Eind jaren negentig is SGW ter ziele en doet Gerry naast solo werk ook nog duo optredens met zijn vrouw Rieka. Evert Erents komt terug en ook zijn vrouw Petra Erents, wat resulteert in een nieuwe start als ‘Still Going West. Ad Antonisse wordt toegevoegd als bassist. Dick Boer komt als drummer. Met deze formatie zijn er veel succesvolle optredens, zowel in eigen land alsook in Duitsland

Vanaf juni 2002 treedt SGW ook op als de Neil Young Mirror Band met uiteraard alleen Neil Young nummers.

Begin 2005 verlaat Evert Erents de Band en komt Lex Koopman die op zijn beurt in de loop van 2008 wordt vervangen door Red Sox gitarist Hemmo Barla.

Bron: Nightoftheguitars.