Fries Wolma

Fries Wolma begint zijn carriére als 14-jarige sologitarist bij de Groninger beatband The Javelins. In 1968, na het uiteenvallen van The Javelins, gaat Fries samen met Jan Suiveer door met de groep Ash-tray. In november 1977 zijn The Javelins weer samen in de oude bezetting en dat zal zo blijven tot het overlijden van zanger Jan Suiveer in 2008.

Buiten de optredens van de The Javelins om, is Fries Wolma actief als tekstschrijver/componist. Zijn nummers zijn in het Engels, Gronings en in het Nederlands geschreven.

Regelmatig treedt hij op met andere muzikanten, o.a. met de band van Sijtse Scheeringa, samen met nog andere muzikanten uit de regio.

Fries Wolma maakt twee solo cd’s : On the wing in 1999 (onder de naam Seirf Amlow) en Cooldown in 2006 (Amlow records).

Verder produceert en arrangeert hij cd’s voor verschillende Groninger artiesten zoals :
Johan Raspe (cd Ik goa mien aigen weg), Sijtse Scheeringa (cd Swingend deur de nacht) en The Askay Brothers (Bébieboom).

Als studiomuzikant speelt Fries samen met bekenden als Denny Cristiaan, Ronny Tober en Henk Wijngaard. Verder speelt hij tijdens zijn muzikale loopbaan in bands als Dandy, Reno & Frisby, Sundown, Zoo, Kangeroo en Invitation.

Fries schrijft als hedendaagse singer-songwriter zijn teksten zowel in het Engels, in het Gronings en in het Nederlands.

In 2008 komt er een einde aan The Javelins, door het overlijden van frontman, vriend en zanger Jan Suiveer.

In 2010 begint Fries Wolma samen met Sijtse Scheeringa een nieuw duo, onder naam Zuver Scheerwol

Bron: Fries Wolma

Kijk voor meer informatie op:
https://www.facebook.com/fries.wolma.7?fref=ts
https://www.facebook.com/fries.wolma?fref=ts

Voor downloads tracks van de cd Cooldown kijk op Downloads.