Franklin Laturiuw

Als kleuter wordt  hij al geïnspireerd door de familie van vader- en moederskant. Van hen krijgt hij een goede muzikale achtergrond. Zijn vader is degene die hem  opgeeft voor gitaarles. Op zijn 12e krijgt hij les van dhr. M. Hitijahubessy, ("ik noemde hem altijd oom Maurits").

Na een aantal jaren les gaat hij met een aantal Molukse jongeren uit Marum een band beginnen, genaamd X-pression. Het repertoire bestaat uit covers van Molukse nummers (lagu lagu), o.a. van The Tune (een familieband van vroeger). De band bestaat 2 a 3 jaar. Nadat X-pression uit elkaar gaat, wil hij verder met muziek. In die periode vraagt oom Maurits of hij in een band van z’n kinderen wil meespelen, Different Culture. Ze spelen covers van o.a. The Brand New Heavies, Stevie Wonder & Chaka Khan. Different Culture bestaat 2 jaar.

Dan komt No Limit (1996), ook een coverband uit Groningen e.o. Met die band spelen ze voornamelijk soul en funk. Door wisseling van muzikanten veranderd de band van naam en gaat verder als Groove Zone. De band bestaat 2 à 3 jaar. In datzelfde jaar gaat hij ook als gitarist in de gospelgroep Hosiana uit Marum spelen. (en dat doet hij nog steeds anno 2014)

In 2003 richt zijn oom, Izack Kailola, een fusion band op, Kilimanjaro. Met muzikanten uit Marum en Groningen spelen ze nummers van The Rippingtons, Spyro Gyra, Mezzoforte etc. Optredens zijn voornamelijk in Groningen, o.a. in De Spieghel, Cafe Buckshot. Het duurt maar een jaar. Via zijn vader word hij benaderd, en aangenomen, door de band Ten Speed.

Bron: website Ten Speed