Erik Walters

Erik kocht zijn eerste bas in 1980, toen hij nog op de middelbare school zat. Hij haalde zijn inspiratie uit de New Adventures, Status Quo en de Iron Maiden. Via schoolkameraden belandde Erik in zijn eerste serieuze band, Deadline. Hij speelde daarin met Martin de Boer (sologitaar, zang) en Hans Bouwman (drums).
[Martin heeft na Deadline twee solo CD's uitgebracht onder de naam Agartha en Hans is thans drummer bij Jovink en de Voederbietels.]

Veel later, in 1990, speelde Erik in Different Names, waarin ook Boudewijn en Wietze floreerden.

Na Different Names volgde een paar jaar muzikale rust. Maar in 2003 begon het toch te veel te kriebelen en trad Erik toe tot de Bigband Zuidwolde. De bigband speelt de swing&jazz van de jaren '40 en '50. Deze muziekstijl was Erik met de paplepel ingegoten, want thuis werd er niets anders gedraaid. Hij speelt nog steeds met veel plezier in de bigband.

En in mei 2004 vroeg De Missie of Erik interesse had om bas te spelen in de band. Erik kende De Missie nog niet, maar na de eerste repetitie was hij direct om en is thans een overtuigd lid van de band. Erik is terug in de Rock&Roll.