Erik Drent

Een voorbeeld van iemand die de muziek met de spreekwoordelijke paplepel krijgt ingegoten. In het ouderlijk huis wordt veel geluisterd naar klassieke muziek en moderne muziek met inhoud (Queen, ELO, Kayak, Jeff Wayne etc.). Mede hierdoor wordt een brede smaak en belangstelling ontwikkeld voor verschillende facetten van de muziek. Op 9-jarige leeftijd begint hij met bariton spelen bij fanfarekorps Excelsior. Later speelt hij ook nog euphonium en bes-bas.

Pas op 16-jarige leeftijd wordt de basgitaar ontdekt. Van zijn zakgeld spaart hij een bas + versterker bij elkaar, dit tot grote “vreugde” van zijn ouders. Een aantal jaren zelfstudie brengen niet wat hij wil dus gaat hij les nemen, waarna hij al snel in een band gaat spelen. Van 1994 tot opheffing in 2010 behoort Erik tot te basisbezetting van Sister Act waar hij ook zijn vrouw Anita leerd kennen

Erik heeft door de tijd bij diverse bands en orkesten (Big band, gospel, top 100, progrock etc.) gespeeld. Sinds 2010 is hij ook te vinden binnen de gelederen van de Groningstalige pop/rock formatie VaNDOaGE. En speelt ook bij O.D.

Zijn basspel wordt beïnvloed door o.a. Pino Palladino, Mark King (Level42), Jan van Olffen (o.a. Kayak) en John Deacon (Queen). Uiteraard wordt er nog regelmatig gelest, onder het motto: je bent NOOIT uitgeleerd, en wel bij basmaestro Johan Weghorst (JWF kapel).

Bron: website O.D.