Diederik Otto

Diederik Otto, bassist, is in het begin van zijn muziekcarrière actief als de ene helft van het gitaarduo The Gova’s, een Meteor-achtige band. De andere helft is Rieks Munning. Het duo gaat in 1963 op in de Dutch Tramps die zich vanaf 1964 The N.V.'s noemen. The N.V’s gaan in 1966 uiteen.

In 1968 speelt Diederik enige tijd bas in The Keys en daarna in The Destroyers. Hij is daar de opvolger van Ad Kooi die op zijn beurt weer de plaats van Diederik in The Keys inneemt.

In september 1971 gaat Diederik zingen en bassen in Timber, een rockband die een afsplitsing is van Werk in Uitvoering. Van 1974 tot 1980 versterkt hij met zang en bas de gelederen van deze maatschappelijk geëngageerde pop-theatergroep die onder de vlag van het vormingswerk opereert.

Ondertussen rockt hij vanaf 1979 ook gewoon in zijn eigen Altoos Otto’s Band. Als in 1980 het maatschappelijk werk met Werk in Uitoering af is richt hij samen met Martin van Deemter de band Snooking op. Otto en van Deemter schrijven zo’n dertig Engels- en Nederlandstalige rocknummers voor deze band. Met Snooking wordt regelmatig opgetreden tot de band in 1982 uiteengaat.

Rond de eeuwwisseling speelt Diederik Otto in Go Bananas, een band met oude bekenden uit de Groninger pophistorie. Vanaf 2001 speelt hij in de Johnny Everett Blues Band, een coverband rond de Elvis-imitator Johan Ekhart.