Bram Dehont

Bram Dehont begint op zijn zesde muziek te schrijven en leert zowel gitaar als piano te spelen. Na zijn middelbare school studeert hij aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Zijn muziek heeft parallellen met de liedjes van Jack Johnson en John Mayer, artiesten die Dehont bewondert. Andere inspiratiebronnen zijn: Nick Drake, Racoon, Coldplay, Radiohead, Muse en Norah Jones.

De singer-songwriter maakt zoals hij zelf zegt, 'easy-listening music'. Dehont is sinds juni 2007 aangesloten bij platenmaatschappij Universal-BMG Music Publishing.

Hoogtepunten solo-carrière

Dehont wint de Groningse Groverpopprijs in 2007. Op 10 januari 2008 staat hij op EuroSonic als onderdeel van GrunnSonic. Hij speelt eveneens op Splotsz open akoestisch podium op 22 februari 2008. Tijdens het Bevrijdingsfestival 2008 in Groningen treedt de zanger op in het Stadspark. 

Stacknoise

Naast zijn solo-carrière maakt Bram Dehont deel uit van de vijfmansformatie Stacknoise (later Blueprint), een alternatieve rockband uit Groningen.

De bezetting van de band van Bram Dehont is in 2008 als volgt: Bram Dehont - gitaar en zang Paul Dehont - toetsen en zang Michiel Dehont - zang Thomas Zeevalking - drums (ook in reggaeband Sawed Off) Marco Ynema - basgitaar Jochen Oosting - gitaar en zang (sinds 2004 ook in Sawed off)

http://www.myspace.com/bramdhont
http://www.last.fm/music/Bram+Dehont
http://bramdhont.hyves.nl