Bert Hollander

Bert Hollander, die aanvankelijk op accordeonles zit, speelt onder invloed van vooral The Shadows op zijn 13e een van zijn eerste gitaarnummers voor publiek: Wheels. Zijn eerste 'solid body' gitaar is er één van het merk Unicorn, die hij overneemt van Willem Pikkert. De zakelijk uitziende gitaar wordt door Berts broer Harry wat blitser gemaakt met twee kleuren plakplastic.

Hoewel hij weleens wat meespeelt met The Yellow Devils, is The Red Shadows zijn eerste echte band. Deze band blijft ongeveer een jaar bestaan en heeft ook zijn broer Harry Hollander in de gelederen. 

In 1961 beginnen de broers samen met de van The Yellow Devils overgekomen Arend Huizinga en Jan Stuivenberg The Apachies, vernoemd naar de bekende Shadows-hit. Na de komst rond 1962 van een nieuwe zanger, Daan de Koe, wordt de naam omgedoopt tot Danny & The Apachies. Deze naam wordt al snel veranderd in Danny and his Jaguars om uiteindelijk kortweg uit te komen op The Jaguars

Bert Hollander stapt in 1965 uit The Jaguars om vervolgens enige tijd in The René Five te gaan spelen. Eind 1966 gaat de band gedeeltelijk op in S 5 + 1 en ook Hollander gaat mee. Na een succesvolle maar rumoerige maand optreden bij Meta in het Duitse Norddeich stapt hij in 1967 uit S 5 + 1.