Beerend Schreur

Na twee jaar wat op een akoestische gitaar gerommeld te hebben, richtte Beerend met een aantal schoolmakkers in 1977 de Amsterdamse band THE SAME op. Dit luidruchtige kwartet bleek al gauw geknipt te zijn voor de Amsterdamse punkscene van die dagen. Onder invloed van de new wave vond in 1980 binnen THE SAME een lichte verschuiving plaats naar wat meer melodieuze muziek. Het motto "het moet lopen en stomen" bleef echter hoog in het vaandel staan. In 1985 werd THE SAME opgeheven. Gedurende de gehele "SAME-periode" was Beerend verantwoordelijk voor een groot deel van de muziek, de teksten werden door andere bandleden verzorgd.

Tijdens de nadagen van THE SAME trad Beerend toe tot de Stones-coverband THE DIEMEN EXPERIENCE, ook uit Amsterdam. Deze band leidt tot op heden een slapend bestaan, dat wil zeggen: de band wordt zo nu en dan wakker geschud. Wanneer dat gebeurt gaat THE DIEMEN EXPERIENCE ineens fanatiek repeteren en geeft de band enkele optredens, waarna opnieuw een flinke rustperiode intreedt.

Na 1985 speelde Beerend nog in een aantal andere bands, waarvan OFF THE RECORD (1986-1987) en GORILLA'S IN THE MIST (1989-1990) de langstlopende waren. OFF THE RECORD was een bluesband volgens het Dr Feelgood-recept, blues met een flinke dosis pub-rock en rock 'n roll. GORILLA'S IN THE MIST was een stevige, ongepolijste rock 'n roll band.

Eind 1990 verhuisde Beerend naar de omgeving van Groningen en in een klap viel het hele muzikale netwerk van de Randstad weg. Het doel werd dus een nieuw muzikaal bestaan te vinden. Na een flink aantal mislukte experimenten bij verschillende bands (beginners, symfonisch/keyboards, saxofoon/vooral in alle nummers, belegen top 40-werk, verdacht bruiloften- en partijengehalte, etcetera etcetera) wierp Beerend moedeloos de handdoek in de ring.

Pas medio 1995 was hij een beetje van de schrik bekomen en legde hij met Hilbrand de basis voor DE MISSIE. Eind 1995 trad Meindert toe en begin 1996 Peter. Met deze muzikanten heeft Beerend de echte rock 'n roll-mentaliteit hervonden.