Hot Me!

Hot Me! onstaat min of meer per toeval. In 1993 zitten Everhard Sprik, Tom Feiken en Koos Feiken aan de bar van het plaatselijke dorpshuis in Zuidwending. Het drietal vind het de hoogste tijd worden voor een optreden van een band in het dorp. Al snel blijkt dat dat door gebrek aan financiële middelen niet haalbaar is. Een geniale inval van het barpersoneel, dat vind dat de jongens zelf ook wel kunnen spelen, betekent de oprichting van Hot Me!

Aangevuld met Erik Biever en Kor Kuiper worden in een razend tempo achttien nummers ingestudeerd. Het volle dorpshuis reageerd tijdens het concert enthousiast op de band, die na een uur door het repertoire heen is. Op het 'we want more' vroeg de band welk nummer het publiek nog een keer wil horen. Iemand uit het publiek roept: Speel alles nog maar een keer! Hot Me! is een feit.

De bandleden gaan er met volle overgave tegenaan en de boekingen stromen binnen. Na twee jaar maken Erik Biever en Kor Kuiper plaats voor Rudolf Többen en Albert Boddema. Hot Me! denderd door totdat zanger Everhard Sprik in 2001 onverwacht besluit het bijltje er bij neer te gooien. Er volgt een afscheidsconcert op Koninginnedag waar menig Hot Me! fan een traantje wegpinkt. Het verdriet maakt echter al snel plaats voor blijdschap want amper een half jaar later komt entertainer Sprik op zijn besluit terug. Hot Me! duikt meteen de repetitieruimte weer in, besluit het qua repertoire over een andere boeg te gooien en vanaf dat moment is het succes alleen maar toegenomen.

Hot Me! speelt niet voor de hand liggende covers voorzien van een eigen sausje. Een succesformule, want het publiek gaat tijdens de optredens gegarandeerd uit zijn dak. De seventies powerrock met invloeden van AC/DC, Herman Brood, Appie Alberts en The New Adventures maakt Hot Me! tot een heel bijzondere band die het in een gezellige kroeg, maar ook op festivals uitstekend doet. Daarnaast heeft de band een reputatie hoog te houden daar waar het gaat om voorprogramma's. Normaal, De Dijk en The Bintangs maken in het verleden gebruik van Hot Me!.

Hot Me! heeft twee cd's opgenomen. De eerste, Hot Me! Live, dateert uit 1998 en bevat voornamelijk oud repertoire. Enige jaren later volgt Hot Me! That's The Way I Wanna Rock'n Roll. Deze is in eigen beheer opgenomen in dorpshuis De Wending.

Het Einde

In december 2007 houdt Hot Me! het voor gezien. De band ziet geen perspectief meer voor de toekomst, nu gitarist Albert Boddema (van Muziekhuis Leo in Stadskanaal) te kennen heeft gegeven zijn gitaar aan de wilgen te zullen hangen. Hij is niet meer voldoende gemotiveerd om nog te repeteren en ‘on the road’ te zijn. Zanger Everhard Sprik benadrukt dat er binnen de gelederen absoluut geen sprake is van onenigheid. Drummer Rudolf Többen verklaart dat met het vertrek van Albert Boddema het fundament dusdanig is verzwakt dat doorgaan weinig zin meer heeft. Veertien jaar heeft Hot Me! aan de weg getimmerd. Met veel succes, getuige de grote schare fans die de musici uit de Veenkoloniën door de jaren heen hebben opgebouwd. Hoogtepunten zijn ongetwijfeld het optreden in het voorprogramma van De Dijk in zalencentrum Bruinsma in Stadskanaal en de release van de albums Hot Me! Live (1998) en Hot Me! That’s the way I wanna rock & roll (2002). Officieel is de band al per 21 november gestopt (volgens de bandsite). Evenwel, op zaterdag 8 december j.l. was er voor Everhard Sprik (zang), Koos Feiken (basgitaar), Albert Boddema (gitaar), Tom Feiken (gitaar) en Rudolf Többen (drums) als muzikale eenheid het allerlaatste optreden. Plaats van handeling: dorpshuis De Akkerschans in Nieuweschans, waar Hot Me! met Paul Woodstock en de SuperconnieS dé acts zijn op het plaatselijke popfestival.

Later

November 2012 is Hot Me! weer bij elkaar voor een optreden in het theater van Beresteyn in Veendam.  Ze spelen daarna gemiddeld toch weer een keer of vier per jaar.

In 2018 bestaat de band 25 jaar en dat vieren ze met een optreden op 3 november in dorpshuis De Wending (waar het allemaal begon).