Anita Meis

Als klein meisje is Anita al gek van muziek en dan vooral van zingen. Samen met zusje Liesbeth zingt ze liedjes van ABBA in een soort fonetisch Engels.

Op 15 jarige leeftijd komt ze bij haar eerste bandje en dan krijgt ze het virus pas goed te pakken.
Ze zingt vanaf die tijd dan ook altijd in één of meerdere bands. Vanaf een jaar of 18 gaat ze er ook teksten bij schrijven. Ook gaat ze op haar dertigste nog sopraansaxofoon spelen bij de plaatselijke fanfare.

Sinds 1989 is Anita een vast basislid van Sister Act, waar ze tot de opheffing van de band in 2010 bij blijft zingen. Zelfs haar verhuizing naar Rotterdam in 1993 kan haar daar niet van af houden. Ook loopt ze bij die band Erik tegen het lijf, met wie ze in 1999 trouwt.

In Rotterdam woont ze dicht bij het conservatorium waardoor het niet meer dan logisch lijkt daar zanglessen te gaan volgen. Ook in Rotterdam en Waddinxveen zingt ze bij een aantal bands. Het noorden blijft echter trekken waardoor ze in 1997 terug verhuisd naar Groningen.

Op muziekgebied wordt ze beïnvloed door alle muziek uit de jaren '70 en '80 met een voorliefde voor de symfonische rockmuziek. Bij de progrockband Resession kan ze haar muzikale ei dan ook een aantal jaren goed kwijt.

Na haar deelname aan de Gropera (Groningstalige rockopera) krijgt Anita hernieuwde waardering voor het maken van muziek in haar moerstaal, waardoor ze geen moment na hoeft te denken als haar gevraagd wordt in VaNDOaGE te stappen.

Aangezien het zijn van backing-vocalist in de Groninger taal niet alle muzikale honger kan stillen, is O.D. een zeer welkome aanvulling voor haar.

Bron: Website O.D.