Adrie Korthuis

Adrie Korthuis wordt geboren in stadskanaal. Van zijn achtste tot zijn zeventiende jaar krijgt hij accordeonles van Camile Smit uit Stadskanaal.
Hij gaat dan, in 1977, spelen in een bandje genaamd 'Avonturiers'. Een duo met drummer Wubbe Schoenmaker uit Ter Apel.

In 1978 veranderd de naam in 'De wuko`s'. De Wu staat voor Wubbe, en Ko voor Korthuis. Met deze formatie worden er 2 vinyl singles uitgebracht
Single een: 'De ijsbeer/Calimero', en single 2 'De Neushoorn/ Badkuip'.
Het nummer 'De ijsbeer' wordt uitgebracht bij platen label Starlet, dit was een Loonpersing, blauwe hoes. Later ziet Johny Hoes hier wel brood in en wordt de plaat uitgebracht op het Telstar label.
De opnames zijn gemaakt bij Flowertree Studio. Door Henk Bemboom en Koos Bloemsma.
In 1981 gaat de band uitelkaar.

Adrie probeert als Wuko`s door te draaien met een andere drummer, Harry Hoppentocht. Dit is geen succes. Wubbe Schoenmaker wil ook de naam 'Wuko`s' houden. Hij speelt met een nieuwe accordeonist. Twee bands met dezelfde naam brengt veel verwarring onder de mensen die de Wuko`s willen boeken. In 1982 stopt Adrie met het gebruiken van de naam 'De Wuko`s'.

In 1983 begint Adrie met zangeres/gitariste Angelique van Laarhoven een band onder de naam Exmore.  Ze wonen dan in Leeuwarden. Eind 1983 verhuizen ze naar Veendam en daar komt drummer Eltjo Luchtenberg, uit Nieuwe Pekela, de band versterken. Zo gaan ze door tot eind 1983.

Vanaf 1984 krijgt de band 'Chesterfield' als nieuwe naam, en Harry Hoppentocht uit Stadskanaal als nieuwe drummer. Tot 1985 spelen ze zo door.

Dan wordt de bandnaam weer Exmore. Drummer Danie Kampinga uit Wildervank komt erbij. Als in 1986 zangeres Angelique de band verlaat komt Renee Rozeboom als bassist/zanger in de band. Dit duurt tot 1987. Ze gaan dan als duo verder tot april 1998.

In 1999 gaat Adrie spelen in de top 100 band uit leek Secret Service. Dit is een 6 mans formatie en dat is Adrie's wens in het leven om eens een keer in een grote band te spelen. Het is voor hem een ontzettend leuke tijd. In het jaar 2000 stopt hij ermee omdat er een baby op komst is.

Hij is dan tot 2006 niet meer aktief met muziek bezig. Vandaag de dag speelt hij ,alleen, op partijen met de accordeon.

Bron: Adrie Korthuis