Adrian Farmer

Adrian Farmer woont in Wadhurst,East Sussex, Engeland.

Hij begint met gitaar spelen als hij 7 jaar is en speelt een jaar later zijn eerste concert. Als hij 14 is begint hij met de 5-string banjo en daarna dobro, mandoline en contrabas.
Als hij 15 jaar is speeldt hij in een Bluegrass trio, met twee bekende muzikanten van de jaren 60 en 70-van de “Orange Blossom Sound”.
In 1983 begint hij muziekinstrumenten te bouwen. Hij heeft instrumenten gemaakt voor bekende muzikanten zoals; John Paul Jones (bassist Led Zeppelin), Ilse de Lange, Cor Mutsers en natuurlijk de Stroatklinkers.
Hij komt voor het eerst naar Nederland in januari 1988, en begint te spelen in de Nederlandse formatie: “Spruce Pine”. Daarna in Grassgrow met o.a. Bob Heidema en Harry Jansen.
En in 1991 begint ook Adrian met de Stroatklinkers.
In 1995 keert hij terug naar Engeland en speelt daar met vele Engelse en Amerikaanse artiesten. Hij heeft twee tournees door Oost Amerika gemaakt en daar een cd opgenomen.
Sinds 7 januari 2007 is hij terug in Nederland bij zijn vrouw en twee kinderen. Hij is heel blij dat hij weer in de Stroatklinkers kan spelen. Dus de cirkel is weer rond.

Bron: website Stroatklinkers