AD Tapes

De letters AD staan voor André en Demo. Muzikant en beeldend kunstenaar André Salters heeft begin jaren tachtig een studio in Groningen waar hij groepen opneemt uit allerlei muziekstromingen. Naast het studiowerk begint hij na verloop van tijd voor bands ook cassettes uit te brengen op zijn label.

'Kollektersitem'

Wars van stijlen, trends en stromingen zoekt André bands die hem verrassen “door eigenwijsheid, persoonlijkheid en emotie.” Tegelijkertijd moeten het “prachtig verzorgde uitgaven worden in vrij kleine oplagen. Echte kollektersitems dus”, aldus Salters in diens promobrief voor het label uit 1982.

De mooiste voorbeelden zijn de verpakkingen voor Erskine’s Room van Gdansk (waar hij zelf ook deel van uit maakt) en de titelloze demo van Beatniks, beide uit 1982. Ook andere Groninger bands krijgen de gelegenheid (demo)cassettes te maken, die voor een lage prijs te koop zijn. Dit als tegenhanger van de prijzige elpees en cassettes die via grote labels worden verkocht. Er worden ook veel opnames gemaakt die helaas nooit zijn uitgebracht.