ZaZa

In februari 2008 richt singer-songwriter Inge van Calkar, (ex-lid van de meidengroep Ysis) de band ZaZa op. Dit doet zij omdat ze het singer-songwriterwereldje zat is en eigenlijk meer wil optreden. Maar ook omdat ze het geringe volume van een akoestische gitaar niet meer kan uitstaan. Via MySpace komt Van Calkar in contact met Dennis Elderman, voormalig drummer van de band Henkus. Hij trommelt zijn oud-bandmaten Allard Gosens en Michael Nieuwenweg op en ZaZa is geboren.

De bandpresentatie vindt op 18 april 2008 plaats in het Platform Theater in Groningen waar naast ZaZa ook Le Titre optreedt. Augustus 2008 is een drukke maand voor de band. ZaZa maakt een demo met vijf nummers en zet een eigen website op. Ook wint zangeres Van Calkar twee wedstrijden: een singer-songwriterwedstrijd van 3VOOR12, waardoor ze solo op Geuzenpop staat én met ZaZa wint ze ook een bandwedstrijd.

Na een demo-selectie gaat de groep de strijd aan met andere bands om een plaats te bemachtigen op het festival Summer Square dat op 6 september 2008 in Hengelo wordt gehouden. Tijdens dit evenement speelt ZaZa op het hoofdpodium naast bekende bands en artiesten als Voicst, Leaf en Extince.

In januari 2009 staat ZaZa op Eurosonic als onderdeel van GrunnSonic.

In de loop van 2010 besluit Van Calkar ZaZa op te heffen. Ze gaat onder haar eigen naam, maar met begeleidingsband, verder. En met contrabassist Frank Fiedler treedt ze op als Inge van Calkar & Frank Fiedler.