Town of Saints

Town of Saints bestaat uit zanger en gitarist Harmen Ridderbos samen met de Finse violiste Heta Salkolahti, eind 2012 aangevuld met drummer Sietse Ros. Ze combineren akoestische folk met punk. Hun muziek ligt derhalve in het straatje van Mumford & Sons, Fleet Foxes, Jaakko & Jay, Flogging Molly en The Pogues.

In 2010 ontmoeten Harmen en Heta elkaar tijdens een internationaal songwriter workshop in Innsbrück, Oostenrijk. Als straatmuzikanten spelen ze in steden als Praag, Berlijn, Parijs en München. Na de straat volgen de kleine festivals en clubs in Europa.

In juli 2011 komt hun eerste EP Never Sleep uit, in eigen beheer. In januari 2012 staat de band met diverse gastmuzikanten op Grunnsonic. Zo'n 125 optredens op diverse podia en festivals volgen in dat jaar, waaronder een tour door Duitsland en Italië. De tweede EP The Silent Sea, wederom in eigen beheer, verschijnt in september 2012.

Met de komst van drummer Sietse Ros in datzelfde jaar breidt het duo uit tot trio. In de voorgaande jaren werd al wel vaker met allerlei gastmuzikanten opgetreden, maar het blijkt in de praktijk lastig optredens af te stemmen met zoveel gastmuzikanten. Tijdens Eurosonic Noorderslag 2013 speelt de band maar liefst vier maal.

Op 4 oktober 2013 verschijnt het officiële debuutalbum Something To Fight With via het Utrechtse label Snowstar Records. Het is verkrijgbaar als CD, 12" LP en als digitale download. Town of Saints presenteert de plaat op 12 oktober 2013 in Vera.

Omdat de eerste persing is uitverkocht volgt er in september 2014 een re-release van het album met 4 extra songs.