Suptiel

Johan Witvoet en Robert Douwma staan in 2005 aan de basis van de merendeels Drentse band Suptiel. Het duo schrijft en componeert samen nummers die veelal gaan over de observaties van het dagelijks leven. In 2006 komen Roelof Slijfer (drum) en Johan Kist (elektrisch gitaar) de groep versterken. De Nederlandstalige poprockband Suptiel is dan een feit.

In zomer van 2008 komt toetsenist Peter van Dijk bij de groep, waarna niet lang daarna bassist Ronald van der Laan zich meldt bij Suptiel. In de zomer 2009 wordt Roelof Slijfer vervangen door Albertjan Haan.

Suptiel treedt voornamelijk op in de Noordelijke provincies. In juni 2007 neemt Suptiel vijf nummers op in de studio van Jan Meiborg. De demo is opgenomen in één take. In 2009 volgt de opname van een live sessie met zeventien nummers, waarvan enkele te beluisteren op Hyves en Myspace.

Op 28 juni 2011 meldt de band op haar Facebook-site: "Eindconclusie bandcrisis: SUPTIEL STOPT ERMEE !!" Een dag later volgt op Hyves een kort bericht: "De creativiteit bleek na een aantal vruchtbare jaren niet meer genoeg om nog langer door te gaan." [...] "We hopen nog een mini cdtje te maken met een viertal van onze liedjes erop." Voor zover bekend is deze mini-CD niet meer uitgebracht.