Sexton Creeps

Het uiteenvallen van de band The Royal Dutch Pipe Factory in oktober 2007 luidt een zeer productieve periode in voor Steven Jouwersma en J.C. (Jan Harry Rus). Geïnspireerd door Madrugada en Nick Cave nemen ze op een zolderkamertje zo’n vijftig nieuwe nummers op en al gauw worden er plannen voor een EP en een nieuwe band gesmeed. Dat wordt Sexton Creeps.

In 2007 treden Bram Nigten, Jouke van der Krikke, Arnold Nieborg (uit resp. The Swains en The Monroes) en Jos Volkers en Martine Rademakers toe.
 In juli van dat jaar wordt de ep CAS opgenomen in de Bassa en Poly Studio in Eelderwolde. In juni 2009 brengt het zevenkoppige collectief de ep Songs for my Kaiserin uit. In februari 2011 presenteert Sexton Creeps de CD Sour Acres  in Vera. De band maakt maakt werk van bijbehorende videoclips.

De optredens van Sexton Creeps zijn energiek en ruig. De strak in het pak gestoken J.C. geeft een woeste performance en vindt zichzelf aan het eind van een nummer regelmatig uitgeput op een ongebruikelijke plek terug.

Sexton Creeps treedt onder meer op tijdens A Campingflight to Gideon Music Festival exp. en in ORKZ, Vera's kelderbar en OWSUM in het randprogramma van Eurosonic 2008. In 2010 is de band geselecteerd voor de Popronde. De band werkt voor haar projecten samen met anderen,  in 2010 en 2011 bijvoorbeeld wordt nauw samengewerkt met de theatergroep Different Trains. In een reizende filmvoorstelling met een authentieke projector en popcornmachine speelt de band live de soundtrack bij The Kid van Charley Chaplin. De voorstelling staat ook het Grand Theater.

In 2012 onderneemt Sexton Creeps het project KING. Er wordt onversterkt in oude kerken gespeeld, waarbij Harm Wierda het kerkorgel laat jammeren en er een gelegenheidskoor zingt. Het project King gaat  op het Amsterdam Fringe Festival in premiëre en tourt in 2013 door Groningen, Friesland en Noord- Holland.

Op 15 februari 2013 presenteert de band de CD Alex Hotel  in Vera. 

Voor het volgende album neemt de band zijn toevlucht tot crowdfunding. In juni 2013 werd daartoe de website voordekunst.nl gelanceerd. Het publiek kan daarbij tegen betaling een vakje op de hoes invullen, een songtitel of zelfs de albumtitel aandragen. Kort daarna wordt het doel €2200.- bereikt.