Riso & Jay Christian

Rik van Sommeren (1984) alias DJ Riso komt oorspronkelijk uit Nijmegen. Daar draait hij al op jonge leeftijd plaatjes op feesten van vrienden. Nadat hij zijn eerste houseparty bezoekt besluit hij zelf te gaan experimenteren met draaitafels en platen met verschillende muziekstijlen.

Nadat Rik naar Groningen verhuist vanwege zijn studie, begint hij ook op kleine feesten te draaien. In februari 2007 geeft hij zich op voor een plaatselijke dj wedstijd en wint deze. Daardoor wordt hij steeds meer bekend in de dance-scene.

Jay Christian (Jaap Kersten, 1982) ontdekt op 16 jarige leeftijd de dance door het radioprogramma New Dance Radio. Pas in 2005 begint hij zelf met dj-en. In datzelfde jaar doet hij mee met een lokale dj-competitie en wordt tweede. In de daarop volgende jaren ontwikkelt Jay steeds meer zijn eigen stijl.

Thuisbasis van beide dj's is Pand48 in Groningen. Daarnaast draaien ze regelmatig in Simplon. In beide clubs treden de dj's regelmatig als duo Riso & Jay Christian op tijdens hun eigen Housewarming-feesten: een concept dat staat voor een warme, relaxte sfeer en gezelligheid, kortom het knusse huiskamer gevoel.