Noint?

Noint? is in 1990 opgericht door Paul Beijert (drums) en Marius Heiner (gitaar). Met de toetreding van Wim Joosten (basgitaar) in 1994 en Wilfred van de Worp (zang) in 1995 krijgt de band langzaam maar zeker haar gestalte.

Een enorme productie van eigen nummers komt tot stand en al vrij snel ontstaat de kenmerkende Noint?-stijl die door de band zelf bestempeld wordt als: "een krachtdadige ritmesectie, harde gitaarpartijen en een stem die blijvende herinneringen oproept." Kortom: stevige, harmonieuze rock.

Begin 1996 verschijnt de verzamel-cd Take it or leave it waarop Noint? participeren met het nummer Goodbye. Deze plaat wordt uitgebracht door Teenangel Radical Recordings uit Groningen. In het voorjaar van 1997 brengt de groep Demo uit, waarop vier nummers te beluisteren zijn.

In april 2000 ziet From the womb (live) het daglicht. Deze live-cd bevat acht nummers. De presentatie van deze plaat vindt plaats op 15 oktober 2000 in het Platform Theater aan het Boterdiep in Groningen.

Ruim vier jaar later (december 2004) verschijnt de plaat Are you paranoint? met vijf nummers. Deze cd is net als de vorige cd geproduceerd en gemixt door Erik Hulshof (uit Dog-Tag en Stacey).

Langzaam maar zeker beginnen de cd's en de bandervaring hun vruchten af te werpen. De hoogtepunten voor Noint? zijn de volgende optredens: 1995 - Truckstar Festival 1998 - Vrijheidsfestival 2002 - Opblaaspop, Pagepop, De Grote Prijs van Groningen 2003 - Eurosonic (januari 2003). Ook treden ze nog altijd op in cafés en de jongerencentra.

In november 2003 brengt de groep een videoclip uit van het nummer Flying, afkomstig van de cd From the womb (live). Deze controversiële clip is door The Box en MTV's Rockzone geweigerd, maar VPRO’s 3VOOR12 draait hem via hun WebTV en digitale televisie. De clip is tevens als extra multimedia toegevoegd aan de cd Are you paranoint?.

In 2008 was Noint? op het Gideonfestival. De jaren erop op Spijkerpop en Preipop. In 2011 deed men o.a. Roekrock en Stro-Pop aan, in 2012 was Graspop aan de beurt. 

 In 2009 biedt het uit Santa Monica (USA) afkomstige label Poison Tree Records een platencontract aan. Zij brengen de laatste cd 'Vecchi tranquillo' wereldwijd digitaal uit.