New Red Fading

New Red Fading is een alternatieve rock/new wave band uit Groningen, bestaande uit Coen van Dullemen, Indy Hammingh, Thijs Keulen, Gydo Keijzer en Vincent van Delden.

De eerste versie van de band start in 2007. Na diverse naamsveranderingen en bezettingswisselingen wordt New Red Fading in 2010 een meer serieuze aangelegenheid, wanneer de leden na het afronden van de middelbare school besluiten zich volledig op de band te storten. De groep betrekt een eigen oefenruimte in nachtcafé Warhol te Groningen, waar de heren veel tijd doorbrengen om aan hun muziek te werken.

New Red Fading staat in 2011 op tal van festivals, waaronder Eurosonic, waar de eerste, zelfgeproduceerde EP 'We The People' wordt gelanceerd. Ook wordt er dat jaar gespeeld op het Gideon Music Festival in Groningen, het IO Festival en Groningsch Peil. Voor een project van het Groninger Museum neemt de band een single op, met daarop de nummers ‘Spinning Time’ en ‘Mask/Unmask’, gewijd aan een schilderij van Jan Altink.

In 2012 zijn er wederom optredens op het Gideon Music Festival en Groningsch Peil. Op 8 november 2012 is de band te zien op de bühne van Vera in het voorprogramma van Eisenhower. In 2013 reist New Red Fading af naar Frankrijk om daar twee weken lang aan een nieuwe release te werken. In 2014 treedt de band onder andere op tijdens Freesonic en Preipop in Groningen. Op 15 januari 2015 speelt New Red Fading in de EMG Faktors tijdens de Kadepop Showcase, die deel uitmaakt van Freesonic. 

Op 16 mei 2015 verschijnt het album ‘Future, Tense’, wat gevierd wordt met een optreden in Jazzcafé De Spieghel. De plaat is het resultaat van twee jaar lang schrijven en opnemen. Twee dagen voor de release wordt het nummer ‘Emphasize’ als single uitgebracht.

New Red Fading is op 13 januari 2016 te zien op Grunnsonic tijdens Eurosonic Noorderslag.