June in December

Experimentele indierock band June in December wordt in de lente van 2006 opgericht in Assen na het uiteenvallen van de band Desperation Inflatable. Vier van de vijf leden zijn in Assen opgegroeid en kennen elkaar nog van de middelbare school.

De band combineert indie, math rock, hardcore, post-hardcore, screamo, jazz en popmuziek. Zelf noemt June in December de muziek ook wel screamopop en indiecore. De nummers zijn fragmentarisch opgebouwd door maatwisselingen binnen nummers en het doorlopen van verschillende muzikale thema's. Daarbij claimt de band geen frontman of -vrouw te hebben, omdat elke muzikant een evengrote rol speelt in het bandgeluid.

De band brengt verscheidene EP’s en demo’s uit in eigen beheer. Lex Vesseur is verantwoordelijk voor het ontwerp en de druk van het artwork van de band, de overige bandleden zetten de hoesjes in elkaar.

Corntendon

Corntendon (een non-existente term) is het studiodebuut van June in December. De vijf nummers worden opgenomen in augustus 2007 in Studio Forte in Zwolle. Op 25 januari 2008 vindt de EP-release party plaats in Rockcafé de Docx in Assen met support van Noir en Believe is a Doubt (finalist Grote Prijs) . Corntendon krijgt een lovende recensie in de OOR, goede kritieken op websites als MusicFromNL en FileUnder en schopt het tot demo van de maand in FRET magazine.

Optredens

In 2007 wint June in December de Drentse Popprijs Speakers met Kopp’n, een jaar later staat de groep op Eurosonic Festival 2008. Ook is de band een jaar later supportact voor Senses Fail in de Melkweg in Amsterdam en voor Protest the Hero in De Kelder in Amersfoort. Tussendoor, in de zomer van 2009, treedt June in December op in Duitsland. Op 29 oktober 2010 staat de band op de eerste editie van festival Groningsch Peil.