Ivy's Dream

In 2008 stoppen gitarist Roy Willems en drummer Pepijn Gros met de bands waarin ze op dat moment zitten. Pepijn vraagt Roy samen met hem te spelen en ze repeteren een dik jaar. Ze zoeken ondertussen een zanger en bassist om een band te vormen. Roy en Pepijn verslijten een aantal bassisten en trekken zanger Rienk Eisses aan. Vanaf 2010 is Peter Cats (onder meer The Heaven's Devils) de vaste bassist van Ivy's Dream en gaat de band optreden.

Ivy's Dream maakt sinds 2009 rockmuziek, maar waagt ook uitstapjes naar andere muziekgenres. De band omschrijft zijn muziek zelf als volgt op zijn website: "Ivy’s Dream staat [...] voor de ervaringen van een fictief persoon, wiens muzikale belevenis door de band vertolkt wordt. Daarbij worden compositie en tekst niet gehinderd door welke grens dan ook." De bandleden van Ivy's Dream zeggen verder beïnvloed te zijn door bands als Muse, Soundgarden, Porcupine Tree, Led Zeppelin, Tool en meer. 

In 2013 werkt Ivy's Dream aan een cd. Bij het nummer Don't make a sound maakt Ivy's Dream zijn eerste clip. In de clip verwerkt de band liveopnames van optredens in poppodium Het Bolwerk in Sneek.

Ivy's Dream treedt onder meer op tijdens Drentsch Peil 2012 en staat in 2013 in de finale van Graspop, in Baflo welteverstaan. In 2013 maakt de band ook deel uit van de line up van het Bevrijdingsfestival Assen  en treedt Ivy's Dream samen met A Liquid Landscape (ter ere van de try-out van de cd van deze band) op in het Platformtheater. Hoewel de band dus eigenlijk Drents is, speelt ze op 1 november 2013 op Groningsch Peil in Vespro. Tijdens optredens heeft de band vaak een laptop mee, waarop soundscapes  te horen zijn. Deze geven de muziek een voller geluid.