Henriquinha Maria

'Het ging erg goed', zegt Hendriktje Ruiter over haar optreden in een Portugese talentenjacht. De fadozangeres uit Winschoten stond maandagavond 29 december 2014 in de tweede ronde van de zangcompetitie.

Hendriktje maakt haar debuut in 1976 als achtergrondzangerres in de eerste bezetting Herman Brood & his Wild Romance onder de naam Ria Ruiter.

'Ze hebben dit nog nooit zo meegemaakt, dat een buitenlander zo goed fado zingt', vertelt Henriquinha Maria zoals de Portugezen haar noemen.
Of dat in haar voordeel spreekt weet ze niet. 'Misschien hebben ze liever een Portugees die wint, maar ik hoop dat ze op mij stemmen.'

Winschoter zangeres 'Henriquinha' wint maandfinale op TV in Portugal. Maandag 5 januari 2015: 'Een buitenlander is dit nog nooit gelukt', zegt een dolblije Hendriktje Ruiter uit Winschoten maandag. Ze is de winnaar geworden van een fadozangwedstrijd op de Portugese tv. Ruiter woont pas een jaar in Lissabon en werkt als zangeres in restaurants. Ruiter won de finale van de maand december. Van november tot en met april wordt er maandelijks een fadozanger tot winnaar gekroond. Zij nemen het tegen elkaar op in de eindfinale in mei.
Bron en foto's: RTV Noord