Dope D.O.D.

Skits Vicious en Dopey Rotten starten Dope D.O.D. (Duo of Darkness) in Groningen. Zij maken muziek sinds het begin van de 21e eeuw met als doel 'die hardcore hip hop terug te brengen'. Jay Reaper vult het duo na verloop van tijd aan.

Releases
In eerste instantie brengt Dope D.O.D. het internetalbum Fountain of Death uit in 2008. Hiervan worden twee videoclips uitgebracht met de titels Double Jeopardy en Insane. De E.P. The Evil EP volgt Fountain of Death op met daarop vier nummers. Deze wordt in juni 2011 gepresenteerd in Simplon. In september 2011 komt het album Branded uit. Hieraan werkt de band bijna twee jaar. De van dit album afkomstige clip What happened is een hit op YouTube. De clip wordt miljoenen keren bekeken. In februari is het liedje al te horen op de vijftiende Hollandse Nieuwe Compilatie op de luisterpaal van 3VOOR12. De tweede video van Branded is Pandora’s Box die in september 2011 wordt gereleast. Ook de bekende Amerikaanse rapper Sean Price is te horen op Branded op het nummer Psychosis.

Populariteit tot ver over de grens
Het lukt Dope D.O.D. veel optredens te krijgen. In eigen land staan Jay Reaper, Skits Vicious en Dopey Rotten bijvoorbeeld (onder andere samen met Kraantje Pappie) in 2009 in de finale van de Grote Prijs van Nederland in Paradiso, Amsterdam. Deze winnen ze niet. In juni 2011 spelen ze op het Groningse Gideon Festival en in juli van dat jaar op het New Attraction festival in Groningen. Ook in het buitenland doet de band het goed. Zo staan ze in 2011 in het voorprogramma van grote Amerikaanse bands zoals Korn (in Amerika) en Limp Bizkit (in Nederland, Duitsland en Italië). Dope D.O.D. toert ook in zijn eentje in september 2011, waarbij het landen aandoet als Frankrijk, Rusland, Hongarije, Griekenland, Polen, Oekraïne en IJsland.


Online:
Officiële website: www.dopedod.com
Facebook: www.facebook.com/dopedoddopedod
YouTube: www.youtube.com/user/dopedod
MySpace: www.myspace.com/duoofdarkness