Bloedbad

Deze hardcore punkband is in 1982 begonnen onder de naam PP en is ontstaan uit De Nikx en De Spookers. Na een drummerswissel verandert de naam in Bloedbad.

De groep treedt regelmatig op in Vera en Simplon. De eerste keer in Vera zijn de bandleden nog maar 14 jaar oud; het concert is samen met Massagraf en Jetset. Later treedt de groep ook landelijk op in onder meer Hedon (Zwolle), Noorderligt (Tilburg), De Buze (Steenwijk) en Hengelo. Bijzonder is dat ze altijd twee verschillende sets speelt, waarbij zanger en gitarist wisselen. De groep maakt vanaf 1983 deel uit van de Roodwitzwart Collectief, dat tegen elke vorm van bestuur, geweld en dergelijke is.

De groep oefent in het oude RKZ pand. Samen met Massagraf, Jetset en Fahrenheit 451 brengt Bloedbad in 1984 een elpee uit waarop elke band een kwart vol speelt. De plaat heeft geen nummer en titel, zelfs geen matrijsnummer.

Gitarist en zanger Edwin Jansse verlaat de band halverwege 1984 en wordt vervangen door zanger Michael Kopijn uit Puinhoop. Voor laatstgenoemde band betekent dit het einde.

Nadat drummer Sanni Potharst vlak voor de eerste Europese tour in 1985 uit de band stapt, valt de band uit elkaar. Een poging tot doorstart met Herman Overbeek van Jetset mag niet meer baten.

Bron: Edwin Jansse; Michael Kopijn / www.bacteria.nl